Volledig scherm
De hoedjes moeten deze Prinsjesdag goed vastgehouden worden © anp

Hoedjes krijgen het op Prinsjesdag zwaar te verduren

Het wordt dinsdag oppassen geblazen met mooie hoedjes in Den Haag. De weersverwachting voor Prinsjesdag ziet er niet goed uit voor kwetsbare creaties. Weeronline.nl voorspelt een harde zuidwestenwind, buien met kans op onweer en zware windstoten. Van noodweer is evenwel geen sprake.

Het wordt vooral in de kustprovincies onstuimig door een depressie ten noordwesten van ons land. Buien trekken in hoog tempo over en daarbij is kans op een klap onweer en mogelijk (zware) windstoten van 70 tot 80 kilometer per uur, aldus het weerbureau op zondag. Het noordwestelijk kustgebied krijgt te maken maken stormachtige wind, zelfs windkracht 9 (storm) is niet uitgesloten.

De hardste wind in Den Haag is te verwachten tijdens de rijtour met de Gouden Koets, aan het begin van de middag. Verder landinwaarts staat minder wind en laat de zon zich af en toe zien. Het wordt op Prinsjesdag niet warmer dan 17 graden, iets frisser dan normaal. Vorig jaar was het nog 24 graden bij de opening van het nieuwe parlementaire jaar.