Volledig scherm
Onno Hoes. © ANP

'Hoes grijpt jonge homo's schaamteloos in hun kruis'

De affaires rondom burgemeester Onno Hoes van Maastricht lijken niet op zichzelf te staan, schrijft De Telegraaf. De krant sprak mensen uit het uitgaansleven en het homocircuit. Hieruit komt een beeld naar voren van een oudere man die in zijn jacht op jonge jongens volop gebruik maakt van zijn status als burgervader.

Onno zou een trofee zijn voor vooral jonge homo's. Volgens een anonieme bron gaat de burgemeester 'schaamteloos' te werk bij zijn jacht op jonge mannen. Zo zou hij ze na het aanbieden van een drankje in het kruis grijpen. Hoes zou zich dit kunnen veroorloven omdat hij zich veel ophoudt in 'gelegenheden die worden gerund door vriendjes van hem'.

Afgelopen week kwam de Maastrichtse burgervader opnieuw in opspraak toen een 20-jarige man uit Almere fragmenten van sms-gesprekken met Hoes naar buiten bracht. Tijdens die conversaties zou Hoes vertrouwelijke ambtelijke informatie hebben gedeeld met de Almeerder. De man zette die vervolgens op internet.

'Geen tijd voor stad'
Volgens de man wilde Hoes een romance met hem, maar had hij zelf niet die bedoeling. 'Onno Hoes heeft geen tijd voor zijn stad, maar wel voor mij', liet hij weten. Als motivatie voor zijn onthullingen schreef de man: 'Sorry Onno, maar ik moet dit gewoon doen.'

In reactie op de nieuwe kwestie kwam de Maastrichtse gemeenteraad met spoed bijeen. Na afloop van het beraad liet de raad weten het uitlekken van Hoes' berichten 'uiterst pijnlijk' te vinden, maar dat de zaak vooralsnog geen consequenties heeft.