Elise Schaap als Anna Nooshin en Carlo Boszhard als Özcan Akyol in de TV Kantine.
Volledig scherm
Elise Schaap als Anna Nooshin en Carlo Boszhard als Özcan Akyol in de TV Kantine. © RTL

Hoge kijkcijfers journaals, TV Kantine schiet door miljoenengrens

Voor de tweede week op rij weet Carlo Boszhard met zijn TV Kantine op de donderdagavond een groot publiek aan de buis te kluisteren. Bleef de persiflageshow vorige week nipt onder het miljoen, gisteravond wist het RTL 4-programma die magische grens te doorbreken: uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt dat de show 1.028.000 kijkers trok. Volgens sommige twitteraars was het zelfs ‘de beste aflevering ever’.  

Zanger Alain Clark, die in de huid kroop van voetbalanalist Pierre van Hooijdonk, kon op veel lovende reacties rekenen. Maar het is actrice Elise Schaap die zich zo langzamerhand ontwikkelt tot ‘de koningin van de typetjes’. Met name haar persiflage van social media influencer Anna Nooshin was volgens de kijkers ‘briljant’.

Married at First Sight-diva Chantal maakte de hilariteit compleet. De opvallende Haagse verschijning, (met haar vele tattoos en aangezette wenkbrauwen het ideale ‘slachtoffer’ om te persifleren) werd aanvankelijk neergezet door actrice Annick Boer, maar stak zelf ook nog even haar hoofd om de hoek.

Journaals

Op de andere kanalen was het corona wat de klok sloeg. De journaals en actualiteitenrubrieken werden, op de dag waarop de overheid vergaande coronamaatregelen aankondigde, meer bekeken dan gewoonlijk. 

Het NOS Journaal van 20.00 uur, het best bekeken programma van de avond, werd door 2,89 miljoen mensen gezien. Het Journaal trekt op een gewone doordeweekse dag gemiddelde tegen de 2 miljoen kijkers.

Ook andere nieuwsprogramma’s trokken veel publiek. Het NOS Journaal van 18.00 uur staat op de derde plek met 1,7 miljoen kijkers; naar het Half Acht Nieuws van RTL 4 (vijfde plek) keken donderdag 1,45 miljoen mensen. Op de vierde plek staat het actualiteitenprogramma EenVandaag (1,63 miljoen kijkers).