Volledig scherm
PREMIUM
Een hek op een wildpassage tussen Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Deelerwoud tussen Otterlo en Arnhem. © Rob Voss

Hoge Veluwe weert wolf met metershoge hekken: Nederland is ongeschikt voor dat dier

Dieren die bij wildpassages naar Nationaal Park De Hoge Veluwe willen oversteken stuiten op metershoge hekken. Het hekwerk moet herten stoppen en grazende moeflons in het gebied beschermen tegen de wolf, die ze graag oppeuzelt. 

De provincie Gelderland ziet de omheining het liefst zo snel mogelijk weer verdwijnen.  Organisatie ‘Wolven in Nederland’ noemt de maatregelen ‘complete onzin’.

Wolven worden op de Noord-Veluwe door natuurliefhebbers met gejuich ontvangen, maar bij Nationaal Park De Hoge Veluwe komen ze er niet in. ,,Prima dat sommigen blij zijn met de wolf, maar de problemen zullen zich vanzelf aandienen. Nederland is volslagen ongeschikt voor wolven’’, aldus de directeur van het park, Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst.  
De hekken op de wildpassages zijn echter een doorn in het oog van de provincie Gelderland.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.