Volledig scherm
Grindr, de applicatie voor de smartphone bedoeld om homoseksuele mannen met elkaar in contact te brengen. © ANP XTRA

Homo’s afgeperst in Rosmalen met openbaarmaking geaardheid

Twee mannen van 23 uit Den Bosch zijn gisteravond opgepakt op verdenking van het afpersen van homoseksuelen. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het duo zou meerdere homoseksuelen hebben afgeperst en bedreigd met geweld na het maken van afspraken via datingsites.

Volgens de politie zijn er de laatste tijd meerdere mannen slachtoffer geworden van afpersing. Zo dacht een man vorige maand via een datingsite voor homo’s een afspraak te hebben gemaakt met een jongen. De twee zouden elkaar ontmoeten in Rosmalen. Daar ging de man die avond nietsvermoedend naartoe.

Maar het ging mis. In plaats van zijn date stonden er twee onbekende mannen voor zijn neus. Ze bedreigden hem en persten hem af. Als hij niet met geld over de brug zou komen, dan zouden de afpersers zijn foto met informatie over de afspraak online verspreiden. Ook dreigden ze met geweld. Na het afstaan van enkele honderden euro’s gingen de daders ervandoor.

In een andere zaak werd een man in de dagen na de 'date' telefonisch opnieuw met zo’n dreigement onder druk gezet. Dat gebeurde nadat bij hem al geld afhandig was gemaakt. Na de telefonische pogingen waarschuwde hij uiteindelijk de politie.

Arrestaties

Onderzoek bracht de politie uiteindelijk bij twee mannen uit Den Bosch. Ze werden opgepakt in Den Bosch en Vlijmen. De recherche vermoedt dat de mannen meer slachtoffers hebben gemaakt waarbij 'dates' werden geregeld in de omgeving van Den Bosch.

Mogelijk hebben meerdere slachtoffers nog geen contact gehad met de politie. ,,Het is heel goed mogelijk dat zij hun ervaringen om persoonlijke redenen geheim houden'', meldt ze. ,,Om dit soort praktijken aan te pakken is het echter van belang dat de politie in contact komt met slachtoffers.''

De twee 23-jarige verdachten zitten vast en worden verhoord.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement