Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Ridder: ,,Ik blijf strijdvaardig en laat me er echt niet onder krijgen door zo'n vent.'' © Facebook

Homogeweld krijgt goede doelenkapper er niet onder

Sjaak bijna faillietDe Amsterdamse kapper Sjaak Ridder knipte tijdens de afgelopen Euro Pride één hele dag mensen en doneerde alle opbrengsten aan een goed doel dat zich inzet voor homoseksuele moslims. Een dag later werd hij zelf het slachtoffer van homogeweld. Zijn kaak was aan beide kanten gebroken. Sjaak moest worden geopereerd en dreigt nu zelfs failliet te gaan.

Quote

Het is heel zuur dat dit de dag na mijn actie moest gebeuren

Sjaak Ridder

Op 4 augustus stond Sjaak in het centrum van Amsterdam de hele dag mensen te knippen voor het goede doel. Al het geld dat hij met zijn knipbeurten ophaalde, doneerde hij aan stichting Maruf, dat zich inzet voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender (LHBT) moslims. Een dag later werd Sjaak in elkaar geslagen vanwege zijn geaardheid. 

,,Ik ging in de nacht van vrijdag op zaterdag op stap met een vriend. Rond vier uur gingen we weg en liepen we naar huis. Een man van ongeveer dertig schold me uit voor homo en sloeg me in elkaar, om het simpel te zeggen'', vertelt Sjaak over die avond. Diezelfde man stal ook Sjaaks bezittingen, waaronder zijn mobiele telefoon die hij gebruikt om afspraken te maken met klanten. ,,Het is heel zuur dat dit de dag na mijn actie moest gebeuren.''