Volledig scherm
Homoseksuelen zijn volwaardig lid van de gereformeerde kerk © Thinkstock

'Homoseksualiteit blijft zondig voor gereformeerde kerk'

De Christelijke Gereformeerde Kerken blijven bij hun mening dat homoseksualiteit ingaat tegen de Bijbel en daarom zondig is. Zeventien kerken hadden bezwaren tegen dat standpunt, maar die zijn afgewezen, meldt het Nederlands Dagblad.

De ene gereformeerde kerk denkt anders over homoseksualiteit dan de andere gereformeerde kerk. Daarom heeft de generale synode, 'na tien jaar van studeren en bezinnen', gisteren achter gesloten deuren vergaderd en 'een streep gezet onder een moeilijk dossier', zo meldt de krant.

In de vandaag uitgegeven persverklaring wordt verwezen naar het eerdere besluit uit 2013 over het onderwerp, maar de synode erkent dat er in het verleden door de kerken te weinig aandacht, 'voor een pastoraal spreken en handelen', inzake homoseksualiteit is geweest.

In de verklaring zegt het gereformeerde kerkbestuur dat mensen met een homoseksuele geaardheid ,,volwaardig en gelijkwaardig lid'' zijn van de kerk, maar dat relaties en seks tussen twee mensen van hetzelfde geslacht ,,niet in overeenstemming zijn met het Woord van God''.