Fabio en Daniel.
Volledig scherm
Fabio en Daniel. © Fabio Viana

Homostel Fabio en Daniël gaat uit angst verhuizen, Halsema vindt het ‘afschuwelijk’

UPDATEDe in Brazilië geboren Fabio Viana en zijn Nederlandse vriend Daniël zijn het homogeweld in Amsterdam-Oost spuugzat. Het koppel heeft besloten te verhuizen, nadat ze zondag voor de tweede keer in vier weken werden lastiggevallen door jongeren. Burgemeester Femke Halsema erkent het probleem van homofobie in haar stad. ,,Dit is onacceptabel en afschuwelijk.”

 1. Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartphones om ‘onzichtbare pandemie’ te stoppen
  bijziendheid
  37

  Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartpho­nes om ‘onzichtba­re pandemie’ te stoppen

  Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Daarin moeten scholen en gemeentes meer verantwoordelijkheid nemen, vindt de Tweede Kamer. SP, GroenLinks en Partij van de Arbeid willen onderzoeken of een nieuwe wet mogelijk is. Andere partijen vinden dat er spoedig meer buitenspeellocaties moeten komen.
 1. Jongen (15) die homostel uitschold en bedreigde is bekende van politie
  Play
  Update | Video

  Jongen (15) die homostel uitschold en bedreigde is bekende van politie

  De jongen van 15 die is aangehouden voor het beledigen van een homokoppel in Amsterdam zit vandaag nog vast. Dat komt doordat hij dit nieuwe strafbare feit zou hebben gepleegd tijdens ‘een schorsing die al liep’, aldus een woordvoerster van de politie. Van welk eerder feit de jongen wordt verdacht kan ze niet zeggen. Ze bevestigt dat het de 15-jarige jongen is die in een filmpje op YouTube over het voorval wordt geïnterviewd.