Marco van Hoof traint sinds 1990 honden voor de special forces en het leger. Op deze foto is niet de hond te zien die IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi in het nauw dreef.
Volledig scherm
Marco van Hoof traint sinds 1990 honden voor de special forces en het leger. Op deze foto is niet de hond te zien die IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi in het nauw dreef. © Foto van de Meulenhof/Sem Wijnho

Hond die IS-leider opspoorde werd in Best getraind: ‘In die tweet van Trump herkende ik hem meteen’

UpdateEen ‘heel trots gevoel’. Dat is wat overheerst bij Marco van Hoof, eigenaar van DACH Police-Dogs and Services. De geboren en getogen Bestenaar herkende de herdershond, die samen met Amerikaanse militairen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi opspoorde in een tunnel in het noorden van Syrië, direct. De hondenopleider haalde de viervoeter op eenjarige leeftijd naar zijn hondencentrum in Best.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    18

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?