Marco van Hoof traint sinds 1990 honden voor de special forces en het leger. Op deze foto is niet de hond te zien die IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi in het nauw dreef.
Volledig scherm
Marco van Hoof traint sinds 1990 honden voor de special forces en het leger. Op deze foto is niet de hond te zien die IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi in het nauw dreef. © Foto van de Meulenhof/Sem Wijnho

Hond die IS-leider opspoorde werd in Best getraind: ‘In die tweet van Trump herkende ik hem meteen’

UpdateEen ‘heel trots gevoel’. Dat is wat overheerst bij Marco van Hoof, eigenaar van DACH Police-Dogs and Services. De geboren en getogen Bestenaar herkende de herdershond, die samen met Amerikaanse militairen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi opspoorde in een tunnel in het noorden van Syrië, direct. De hondenopleider haalde de viervoeter op eenjarige leeftijd naar zijn hondencentrum in Best.

  1. Trump: ‘IS-leider al-Baghdadi stierf als een laffe hond’
    Play
    video

    Trump: ‘IS-lei­der al-Baghdadi stierf als een laffe hond’

    IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is dood. Dat bevestigt de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een toespraak in het Witte Huis. Speciale eenheden voerden op zaterdag een operatie uit waarbij de leider van Islamitische Staat (IS) is omgekomen. Hij zou zichzelf hebben opgeblazen met een bomvest toen de eenheden het gebouw bestormden waar hij zich verborgen hield. ,,Hij stierf als een laffe hond, rennend en huilend”, aldus Trump.