Volledig scherm
De hond ging braaf naast zijn baas liggen © Eigen foto

Hond mag afscheid nemen van stervend baasje

In Groningen heeft een hond de gelegenheid gekregen om in het ziekenhuis afscheid te nemen van zijn baas. De hond was erbij toen de patiënt thuis gereanimeerd moest worden en de baas plotseling weg werd gehaald. Wat het ziekenhuis betreft ‘moet de hond ook verder’ en kreeg de trouwe viervoeter dus de kans om zijn baas nog een laatste keer te zien. 

,,Hij nestelde zich op het bed’’, vertelde hoofdverpleegkundige Carla Veldhuis aan de regionale zender RTV Noord. ,,We doen het wel vaker, maar niet regelmatig. We vinden het belangrijk dat als er zo’n nauwe band is tussen baasje en hond, dat deze dan ook afscheid kan nemen. Ook de hond moet, net als mensen, verder.’’ Volgens het ziekenhuis waren hond en baas bij leven onafscheidelijk.

De hond mocht samen met de partner van de stervende baas en vrienden naar het ziekenhuis komen. Daar aangekomen ging het beest op bed liggen om even naast de baas te kunnen zijn. Na een tijdje stapte de hond weer van het bed. Volgens de verpleegkundige was het duidelijk dat het dier afscheid had genomen.