De hond schrok hevig van het vuurwerk. Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
De hond schrok hevig van het vuurwerk. Foto ter illustratie © Thinkstock

Hond schrikt van vuurwerk en bijt bovenlip af van baasje Bram (12): ‘Mogelijk voor altijd verminkt’

Niet alleen tijdens oud en nieuw heeft vuurwerk zijn tol geëist. Acht dagen later beet Dex, een tweejarige bordercollie, bij zijn baasje Bram (12) uit Groesbeek in een reflex diens bovenlip af nadat hij schrok van een vuurwerkbom.

36 reacties

 • bart haan

  4 maanden geleden
  Renske jeetje ten eerste nee een hond mag nooit bijten ook als hij schrikt niet. Ten tweede wat een onzin over vele operaties, 30 jaar geleden was mijn onderlip er af gebeten door mijn valse hond, 1 ritje naar plastische chirurg, halve dag in het ziekenhuis en daarna nooit meer, ze hebben stukje uit mn want gesneden en dat op mn lip gehecht zeg maar. Ik heb er nooit meer last van gehad en je ziet er niks meer van dus ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt dat het vele operaties zijn.
 • Renske Ķort

  4 maanden geleden
  Honden bijten vaak wanneer ze schrikken. Niet alleen van vuurwerk. En zoals je ziet kunnen de gevolgen gruwelijk zijn. Dokters kunnen tegenwoordig heel veel maar het gaat veel tijd en talloze operaties kosten om deze jongen een nieuwe lip te geven.
 • Wim Stam

  4 maanden geleden
  Helaas zijn er nav dit soort berichten altijd weer wijsneuzen die beweren dat er. 150.000 hondenbeten er jaar zouden zijn. Daar is geen enkel bewijs voor. Er is slechts 1 bron voor dit getal: een studie uit 2008. Als je de moeite neemt om dit rapportje even te lezen blijkt dat 80 à 90 % van de hondenbeten zijn ‘verondersteld’. Zullen we eens ophouden met dit fake nieuws? Laten we de hondenbeten serieus gaan registreren, zodat we weten waarover we praten!
 • Karina van Bavel

  4 maanden geleden
  Vuurwerk voorgoed weg.......asociale niksnutten ook !!!HEERLIJK !
 • de Kooker

  4 maanden geleden
  V. Blessing. Goed verwoord!