Volledig scherm
Een aangeslagen hond Benji. © Piet Burgers

Hond valt zeven meter naar beneden in zeesluis na sprong naar meeuw

In Vlissingen is vanochtend een hond van zo'n zeven meter hoogte in het water gevallen. Het beestje is naar de dierenarts gebracht, het lijkt erop dat het dier niet gewond is.

Rond half 10 fietste Gina Scheermeijer met hond Benji over het bruggetje van de sluizen. ,,Hij zag een meeuw op het muurtje van de sluis zitten en sprong ernaartoe. Hij dacht dat er gewoon gras achter zat."

Niet mijn hond

Volledig scherm
De brandweer met een hoogwerker. © Piet Burgers

Dat bleek allerminst het geval. Het dier kukelde zo'n 7 meter naar beneden in het water van de zeesluis. Scheermeijer: ,,Ik raakte volledig in paniek en begon te huilen. Ik zag het al gebeuren, de sluis gaat open en een schip vaart over hem heen. Het is ook niet mijn hond. Ik pas twee weken op hem voor een vriendin."

Verderop zat de 64-jarige Ben Jasperse nietsvermoedend te vissen. Toen hij zag wat er gebeurde bedacht hij zich geen moment en klom hij direct via de trap aan de sluismuur naar beneden. De hond lag enkele tientallen meters verderop in het water.

De hond zwom naar hem toe, maar Jasperse had moeite hem uit het water te tillen. ,,Ik moest me met één hand vasthouden aan de trap. Met alleen mijn andere hand lukte het niet om hem uit het water te krijgen."

Hoogwerker

Op dat moment kwam het het plezierbootje Dageraad door de sluisdeuren. Het bootje kwam dichterbij en de eigenaren tilden de hond op dek. De brandweer was inmiddels toegesneld en hees Benji op de kade met een hoogwerker. 

,,Ik ben zo opgelucht", zegt Scheermeijer. ,,Dit had heel anders kunnen aflopen. En het is nog vrijdag de dertiende ook." Ze gaat op advies van de politie naar de dierenarts om te controleren of Benji interne verwondingen heeft.    

Volledig scherm
De plek waar Benji het water in viel (rode cirkel). Op de voorgrond de trap waar de hond werd gered. © PZC
Volledig scherm
Ben Jasperse op de trap waar hij de hond redde. © Piet Burgers