De Ochtend Show to go van 26 augustus 2019.
Volledig scherm
De Ochtend Show to go van 26 augustus 2019. © ADR

Hondengevechten in Nederland en de zaak Imanuelle Grives in De Ochtend Show to go

Maandag 26 augustus zijn misdaadverslaggever Victor Schildkamp, voetbalexpert  Willem Haak en Karin Soeters, oprichter van House of Animals te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en Manuel Venderbos en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

De 34-jarige actrice Imanuelle Grives krijgt maandag te horen of ze een maand langer in de Belgische gevangenis moet blijven. Ze wordt verdacht van drugshandel nadat ze op festival Tomorrowland werd opgepakt met een grote hoeveelheid drugs op zak. Verslaggever Victor Schildkamp volgt de zaak en is bij ons in de studio voordat hij zelf ook naar de Belgische rechtbank vertrekt om de zaak verder op de voet te volgen.

Vandaag staan de vier verdachten van het organiseren van, en fokken voor, hondengevechten terecht bij de rechtbank in Amsterdam. Oprichter van House of Animals Karen Soeters is live met Peter Boender in Amsterdam. Karen vertelt ons over hondengevechten in Nederland en de zaak die de komende drie dagen wordt behandeld.

Dit weekend ging de Italiaanse voetbalcompetitie weer van start. In dit seizoen van Serie A zitten veel Nederlanders. Willem Haak van LoStadio, een podcast over Italiaans voetbal, is in de studio om hier met ons over te praten.

Daarnaast praten we met Tessel Horsman, woordvoerder van de politie Noord-Nederland om te horen wat we nu weten over het incident in Assen afgelopen zaterdag en hoe deze zaak verder zal gaan.

Ook is na een afwezigheid van vijf jaar Lingo weer te zien op televisie. We bellen met Lingo-jurylid JP, die natuurlijk alleen te horen is, niet te zien.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook 

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Zorgen in Tweede Kamer om Dam bomvol met protestanten: ‘Dit moet je nu niet willen’
    Politiegeweld Amerika

    Zorgen in Tweede Kamer om Dam bomvol met protestan­ten: ‘Dit moet je nu niet willen’

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.