Hondenspeeltuin Bello is een regelrechte hit

De Efteling voor viervoetersAls er een hemel bestaat voor honden, dan ligt die in Rotterdam-Noord. ‘Wat de Efteling is voor kinderen, is hondenspeeltuin Bello voor viervoeters.’

Volledig scherm
© Sanne Donders

Het is het kleine hondenuurtje bij Bello. Op een terrein vlak langs de A20 staat een arsenaal aan speeltoestellen te lonken in de zon. Zo is er een knalblauwe brug (de Porto Bello), en een wipwap (de Altena Bello), een naamloos stuk pijpleiding, en felgekleurde spartelbadjes tjokvol fris vocht. Klaar voor de komst van de keffende meute.

Klokslag 12 uur zwaait het toegangshek open en een hele trits puppy’s spurt de speelplaats op. In eerste instantie zonder al die klim- en klauterattributen een blik waardig te keuren; ze hebben slechts oog voor elkaar. Er wordt gehold, gerold, gedold, gebokst en gesprongen, maar vooral gesnuffeld aan elkaars achterste. En de eigenaren van het speelse spul zien dat het goed is. Hondje gelukkig, baasje gelukkig.

 1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”