Volledig scherm
Tractoren op de Dam in Amsterdam. © ANP

Honderden Duitse boeren komen op de trekker naar de Achterhoek voor acties

Honderden boeren uit de Duitse grensstreek komen woensdag op de trekker naar de Achterhoek. Ze willen uit solidariteit met hun Nederlandse collega's meedoen aan de grootschalige acties die voor deze dag staan gepland in het hele land.

Dat zegt de Duitse boerenleider Daniel Elling uit Vreden. In speciale groepen op sociale media hebben zich 120 Duitse boeren aangemeld om woensdagochtend vroeg te verzamelen bij Winterswijk. Nog eens honderd Duitse boeren komen bij elkaar in Aalten. 

'Hoop op duizend trekkers’

Ook in de noordelijke grensstreken leven deze plannen, weet Elling. ,,Ik verwacht zeker vijfhonderd trekkers, maar ik hoop op duizend.” Net als in Nederland demonstreren agrariërs in Duitsland al enige tijd tegen het landbouwbeleid van de overheid. ,,In beide landen worden nieuwe wetten gemaakt, zonder dat de landbouwsector daarin voldoende wordt gehoord", zegt de boerenleider, die over de solidariteitsactie contact heeft gehad met Farmers Defence Force.

Deze boerenorganisatie heeft voor woensdag grootschalige acties aangekondigd in het hele land. Hoe die acties eruitzien en waar die precies gaan plaatsvinden, is nog niet bekendgemaakt. 

De Duitse boeren zeggen ook geen idee te hebben wat er precies staat te gebeuren. Ze willen zich vanuit de verzamelpunten aansluiten bij Nederlandse collega's. Van daaruit zullen ze dan verder rijden naar plaatsen waar acties worden gehouden, zo is de verwachting.