Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Honderden varkens dood bij schuurbrand in Albergen

In een varkensfokkerij aan de Zenderseweg in het Overijsselse Albergen is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Het betrof een grote, uitslaande brand in een varkensschuur met een oppervlakte van ruim 500m2.

Vlammen sloegen uit de daken, en rookpluimen waren in de wijde omgeving te zien. Ten tijde van de brand waren er zo'n 500 varkens in de schuur in de gemeente Tubbergen aanwezig.

De meeste dieren hebben de vuurzee niet overleefd. Enkele varkens die wel levend uit de schuur zijn gekomen, worden door een veearts onderzocht, zei een brandweerwoordvoerster. Het dak van de schuur is volledig verwoest en de rest van het gebouw moet waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.

Asbest
Er zijn geen mensen gewond geraakt en de brandweer heeft voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen varkensstallen.

In het dak waren asbestplaten verwerkt, aldus de brandweer. Het asbest is in de directe omgeving van de schuur neergeslagen en een gespecialiseerd bedrijf zal het opruimen.

De brandweer is bezig met nablussen. De brand is inmiddels meester.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement