Volledig scherm
© ANP

Hoofdprijs Oudejaarstrekking valt op heel lot in Enschede

De hoofdprijs van de Oudejaarstrekking is gewonnen door iemand uit Enschede. De prijs van 30 miljoen euro is gevallen op een heel staatslot, zo maakte de Staatsloterij bekend. Het gaat om lotnummer AV 83402. De identiteit van de prijswinnaar wordt niet prijsgegeven door de Staatsloterij.

Maandag werden tussen 14.00 en 15.00 uur 32 loten per seconde gekocht, wat neerkomt op ruim 115.000 loten. Volgens de Staatsloterij zijn niet eerder binnen één uur zo veel loten verkocht. Het totale prijzenpakket van deze oudejaarstrekking bedroeg meer dan 67,5 miljoen euro, inclusief 250 MINI's. In totaal werden ruim 6,3 miljoen loten verkocht.

De Staatsloterij nodigt de winnaar uit om langs te komen op het kantoor in Rijswijk om hem te feliciteren. „Wat een geweldige start van het jaar voor deze nieuwe Nederlandse multimiljonair”, zegt Sander van de Vooren van de Staatsloterij. Vorig jaar viel de hoofdprijs in Brabant.

Wie niets heeft gewonnen doet er goed aan om te zien of er nog een lot van vorig jaar ligt. Volgens de Staatsloterij zijn drie MINI's vorig jaar nooit opgehaald. Die drie winnende loten werden verkocht in Echt, Simpelveld en Nijkerk.