Hoogtepunt verbouwing Nijmeegse kerk loopt uit op drama: glasplaat van 3000 kilo valt aan diggelen

Wat het hoogtepunt van de verbouwing van de Nijmeegse Stevenskerk had moeten worden, is vrijdagochtend uitgelopen op een drama. Bij het naar binnen takelen van loodzware glasplaten zijn twee exemplaren in duizenden stukken gebarsten. De verbouwing loopt hierdoor maanden vertraging op.

4 reacties

 • van Bergen

  2 maanden geleden
  In de video vallen een paar dingen op. 1) Hier is gewerkt zonder exo-skelet voor het glas. (Nooit doen bij iets dat van zichzelf geen integriteit heeft en erg breekbaar is). 2) De shingles zorgen voor een dodelijke punt-belasting, die het totale gewicht (+ beweging) van de 3000kg zware glazen platen op enkele punten samenbalt. 3) Glas, dat horizontaal vervoerd wordt (!), gaat doorhangen en vormt sinusoïden, tot het breekt. (wel eens een 'glaswagen' gezien, die horizontaal zijn glas vervoert?)
 • gert meijboom

  2 maanden geleden
  Hoe zat dat ook alweer met scherven?
 • Johann van der Veere

  2 maanden geleden
  Zoiets is me als (oud) aannemer ook eens overkomen. Niet zo groot als de hierboven beschreven, maar toch. Tot twee keer toe brak de plaat tijdens het fabricage-project en moest opnieuw worden gemaakt. En dat kost tijd. Veel tijd. Pas na enkele weken kon het werk worden afgemaakt. Gelukkig kreeg niemand 'm op het hoofd want dan is de ramp niet te overzien. Ook ditmaal niet bij deze kerk.
 • hans griot

  2 maanden geleden
  Gelukkig geen gewonden of erger. Het is maar glas, en bovendien verzekerd. Levering van twee nieuwe glasplaten kan toch wel wat sneller nu? Maar twee nodig in plaats van zes. En ze hebben de maten al. Iedereen succes de volgende keer.