In Café Centraal komen mensen zonder een coronapas vanaf zaterdag niet meer binnen, maar andere uitbaters hullen zich in stilzwijgen of ook zij hun klanten gaan controleren.
Volledig scherm
PREMIUM
In Café Centraal komen mensen zonder een coronapas vanaf zaterdag niet meer binnen, maar andere uitbaters hullen zich in stilzwijgen of ook zij hun klanten gaan controleren. © GUUS SCHOONEWILLE

Horeca weigeren QR-controle: ‘Hopelijk neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid, ook de gasten’

VolendamGeen 1,5 meter afstand meer. Voor velen voelt zaterdag als een bevrijding, maar in de horeca zorgt het voor verhitte discussies. Terwijl de ene uitbater zich verheugt op een feestje, weigeren anderen hun klanten te controleren op de verplichte coronapas. Maar gemeenten gaan nog niet direct boetes uitdelen. 

  1. Halfnaakte modellen betasten pizzabezorger (17) op lachgasfeestje, modellenblad verbaasd
    mogelijk cel in

    Halfnaakte modellen betasten pizzabezor­ger (17) op lachgas­feest­je, modellen­blad verbaasd

    Twee beginnende modellen gaan mogelijk enkele maanden de gevangenis in omdat ze een minderjarige pizzabezorger in zijn kruis hebben betast en dat filmden op een mobiele telefoon. Het gaat om Cato van der K. uit Alkmaar en Michelle de K. uit Amsterdam, allebei 25 jaar oud. De hoofdredacteur van een magazine die met de vrouwen heeft samengewerkt reageert verbaasd op het nieuws. ,,Ik hoef ze op korte termijn niet meer in mijn blad te hebben, nee.”