Volledig scherm
Mensen genieten van het mooie weer op het strand van Scheveningen. © ANP

Hou nog even vol, volgende week kans op temperaturen van 20 graden

Het is nog even doorbijten de komende dagen. Met een frisse noordoostenwind, 's nachts soms wat vorst en overdag kans op een winterse bui blijft het vrij koud voor de tijd van het jaar. Maar, daarna wordt het warmer. Doe die winterjas na het weekend dus maar uit. Op donderdag kan het zelfs twintig graden worden.  

Dat zonnige vooruitzicht schetst Weerplaza

Okay, het is nu nog fris. Vandaag wordt het zo'n 8 à 9 graden, morgen zelfs nog een graadje koeler. Er kan van tijd tot tijd wat neerslag vallen en daar kan dan zelfs wat hagel of natte sneeuw tussen zitten. Door de noordoostenwind kan het nog wat frisser aanvoelen. 

Zon

Treur er niet te lang over. Vanaf zondag verandert dat allemaal geleidelijk. Dan draait de wind meer naar het oosten. In Zeeland wordt het die dag met een beetje geluk al 11 graden.

Weerplaza.nl on Twitter

Vrijdag en het weekend verlopen fris, maar daarna gaat de temperatuur duidelijk weer in de lift. Inclusief flink wat zonnige perioden. https://t.co/zMUsWQhrYy

Vanaf maandag is het feest. Dan blijft het droog en zonnig en lopen de temperaturen langzaam op. 12 à 13 graden op maandag, de dag erna een graadje erbij en op donderdag mogelijk temperaturen van 20 graden. Ook op vrijdag belooft het volgens de weersvooruitzichten prachtig lenteweer te worden. 

Volledig scherm
De vooruitzichten. Volgende week volop zon. © Weerplaza