Volledig scherm
De gestolen Audi, die werd ontvreemd tijdens een proefrit. © Facebook

Houder ID-kaart zegt niks met diefstal te maken te hebben

Vanmiddag verwijderde het autobedrijf Thur uit het Brabantse Genderen de ID-kaart van de vermeende autodief weer van Facebook. De eigenaar van de kaart belde zelf naar Thur. De Utrechter zou zijn geschrokken van alle commotie en beweert niets met de autodiefstal te maken te hebben; zijn ID-kaart is gestolen, vertelde hij de garagehouder.

De Brabantse politie doet volop onderzoek naar de diefstal. Het korps laat weten alle begrip te hebben voor de actie van de dealer, maar dat het niet de bedoeling is dat privé-gegevens zomaar online worden gezet. "Juist om persoonsverwisseling te voorkomen, zijn wij hier zelf heel terughoudend in.

Ons advies is altijd: geef alle informatie aan de politie, dan doen wij het onderzoek," zegt een woordvoerder. Arie Thur benadrukt dat het hem ook niet ging om het beschuldigen van de Utrechter, maar dat het juist de bedoeling was om met hem in contact te komen. "En dat is gelukt." Bovendien stelt hij, wil de bestolen Utrechter het vast weten als zijn identiteitsbewijs misbruikt wordt. "De politie kan daar nu ook mee aan de slag."

Van de auto zelf ontbreekt nog ieder spoor.

  1. LIVE | Lijsttrekkers Europa kruisen degens vóór ‘titanengevecht’ Rutte en Baudet

    LIVE | Lijsttrek­kers Europa kruisen degens vóór ‘titanenge­vecht’ Rutte en Baudet

    Hoewel VVD’er Mark Rutte en FvD-leider Thierry Baudet doen voorkomen alsof de Europese Verkiezingen vooral om hun partijen gaan, is de strijd met de overige kandidaten allerminst gestreden. Zo staat de PvdA in een van de slotpeilingen boven Forum en lijkt ook GroenLinks winst te gaan boeken. De twaalf lijsttrekkers voor het Europees Parlement gaan vanavond voor de laatste keer met elkaar in debat, voorafgaand aan het debat tussen Rutte en Baudet. Mis niks met ons liveblog.