Volledig scherm
Alleen de balustrade hangt er nog. Het balkon zelf is compleet afgebroken. © Rolf Hensel

Houtrot oorzaak instorten balkon met feestvierders

Het instorten van een balkon met feestvierders tijdens Oud en Nieuw in Arnhem is te wijten aan houtrot. Dat is dinsdag geconstateerd bij onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, meldt de gemeente Arnhem.

Vlak voor de jaarwisseling stortte een groep feestvierders in de Kastanjelaan met balkon en al naar beneden. Vijf van hen zijn behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Drie lichtgewonden moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

In het pand zijn zes studentenkamers en twee appartementen. Omdat het gaat om kamerbewoning wordt het huis door de autoriteiten gecontroleerd op brandveiligheid. Daarbij wordt ook oppervlakkig gekeken naar de bouwkundige staat. 

Het pand in het Spijkerkwartier is in juni 2016 voor het laatst gecheckt. Er zijn toen geen overtredingen geconstateerd ,,De problemen met houtrot waren niet zichtbaar”, aldus de gemeente. De pandeigenaar is erg geschrokken van het ongeval.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement