Volledig scherm
PREMIUM
© Margi Geerlinks

Hugo Borst viert alvast kerst op ma’s woongroep

Column Hugo BorstHugo Borst schrijft over zijn moeder, die aan alzheimer lijdt. Hij maakt zich grote zorgen over het gemakskoken dat in het verpleeghuis wordt ingevoerd.

We vieren vanmiddag alvast kerst op ma’s woongroep. Wij, bewoners en familie van de bewoners, worden verwend door de verzorgenden. Ze hebben heerlijk gekookt voor ons, Gerco, Martha, Wendy en Margo. Het is huiselijk, knus.

Ik zit bij ma aan een tafeltje met een bezwaard gemoed. Want het zorgpersoneel weet volgens mij nog niet wat ik weet en ik val ze er in deze kerstsfeer even niet mee lastig. Een paar weken geleden is het nieuwe Laurens Facilitair Plan gepresenteerd. Onderdeel daarvan is dat ‘Convenience Koken’ gaat worden ingevoerd. Bij moeilijke termen in De Verpleegfabriek Laurens moet je standaard een alarmsignaal laten afgaan. Nou, er komt heel slecht nieuws aan. Convenience Koken betekent het einde van het koken op de woongroepen. En binnen een paar maanden is het al zo ver. Dan behoort die gezelligheid tot het verleden.