Volledig scherm
In Den Bosch is vannacht een huis meerdere malen beschoten. © ADR

Huis in Den Bosch doorzeefd met kogels

Een huis in Den Bosch is afgelopen beschoten met zeker twaalf kogels. Er zijn geen gewonden gevallen maar het gezin dat in de woning aan de Stapelen woont, is volgens de politie erg geschrokken.

De politie onderzoekt de zaak. Volgens een woordvoerder is de omgeving niet afgezet, maar is er wel een onderzoeksteam aanwezig. In het raam, beveiligd met een rolluik, bevonden zich vanochtend twaalf kogelgaten. Volgens de bewoner van het huis beleefde zijn gezin afgelopen nacht angstige momenten. Buurtbewoners zeggen dat ze schoten uit een mitrailleur hebben gehoord. Niemand raakte gewond.

Witwassen

Volledig scherm
Het beschoten huis aan de Stapelen in Den Bosch. © ADR

In het huis aan de Stapelen in de wijk Maaspoort woont een echtpaar dat verdachte is in een grote witwaszaak. De politie denkt dat de 33-jarige bewoner Faysal L. een rol speelt in het criminele milieu omdat hij een luxe leven leidt zonder legale inkomsten. Ook zijn 32-jarige echtgenote en zijn schoonouders zijn daarom verdachte.

Vanwege de verdenkingen werd in december door de officier van justitie beslag gelegd op het huis. Door de aanwezigheid van bewakingscamera's bij het huis, is de beschieting mogelijk gefilmd.

Faysal L. werd eerder in verband gebracht met de productie van synthetische drugs en hennepteelt. Het hof in Den Bosch veroordeelde hem afgelopen jaar nog voor hypotheekfraude omdat hij een lening kreeg met een vervalst arbeidscontract en fictieve loonstrookjes.