Huisarts Rob Elens.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Rob Elens. © archieffoto Koen Verheijden

Huisarts Rob Elens stuurt patiënten weg zonder coronaprik als ze geen verklaring willen tekenen

Huisarts Rob Elens in het Limburgse Meijel weigert zijn patiënten te vaccineren tegen corona als ze niet een brief ondertekenen die hen wijst op de werking en risico’s van het vaccin AstraZeneca.  De Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelt dat een arts dit niet mag doen. 

108 reacties

 • Margreet Slee

  10 maanden geleden
  Sta helemaal achter de actie van de huisarts. Zelfs de farmaceutische industrie laat de afnemers tekenen tegen aansprakelijkheid van de nog niet bekende effecten van het vaccin. !!! Hoezo onschadelijk, hoezo uitermate goed onderzocht op schadelijke bijwerkingen , al helemaal niet op langere termijn. !!!
 • hans schipperus

  12 maanden geleden
  Zeker heel goed dat je weet voor de prik wat de status is. Namenlijst fase3 van de testfase van alle vaccins. Correcte informatie mag een arts toch geven?
 • M Kraan

  1 jaar geleden
  Totaal onzinnig dit. De overheid heeft bij aanvang al verklaart dat zij zal bijspringen als dit gebeurt. Bovendien lijkt me de producent aansprakelijk en niet de huisarts. Gewoon een andere huisarts zoeken lijkt me. En als er medisch onderliggende zaken spelen kun je dit met huisarts, specialist of GGD vooraf bespreken.
 • Iris Verbunt

  1 jaar geleden
  Ik ben er eerlijk gezegd ook nog niet van uit wat ik moet doen. Wat zijn de bijwerkingen van het vaccin, is nog niet echt bekend. Wat als je een chronische (multidisciplinaire autoimmune) ziekte hebt. Wat doet het op lange termijn, is al helemaal niet bekend. Daar wordt niet over gesproken. Ik hou me zo goed als kan aan alle regels. Niet om dat ik het overal mee eens ben, maar uit respect voor een ander en uit respect voor de zorg en alle andere beroepen die niet anders kunnen. Maar het vaccin..
 • P.C. Bosch

  1 jaar geleden
  Ik kan me de handelswijze van dhr. Elens wel enigszins voorstellen. Hoe is nu de aansprakelijkheid geregeld als op de langere termijn allemaal minder goed blijkt te werken? De vaccinontwikkelaars zullen zich daartegen wel hebben ingedekt, denk ik zo; het zou ze anders miljarden kunnen kosten... Ik begrijp alleen niet zijn argument dat het vaccin zich nog in de experimentele fase bevindt. Volgens mij gold datzelfde nl. voor zijn eigen behandeling met HCQ.