Huisarts Rob Elens.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Rob Elens. © archieffoto Koen Verheijden

Huisarts Rob Elens stuurt patiënten weg zonder coronaprik als ze geen verklaring willen tekenen

Huisarts Rob Elens in het Limburgse Meijel weigert zijn patiënten te vaccineren tegen corona als ze niet een brief ondertekenen die hen wijst op de werking en risico’s van het vaccin AstraZeneca.  De Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelt dat een arts dit niet mag doen. 

106 reacties

 • M Kraan

  1 maand geleden
  Totaal onzinnig dit. De overheid heeft bij aanvang al verklaart dat zij zal bijspringen als dit gebeurt. Bovendien lijkt me de producent aansprakelijk en niet de huisarts. Gewoon een andere huisarts zoeken lijkt me. En als er medisch onderliggende zaken spelen kun je dit met huisarts, specialist of GGD vooraf bespreken.
 • Iris Verbunt

  2 maanden geleden
  Ik ben er eerlijk gezegd ook nog niet van uit wat ik moet doen. Wat zijn de bijwerkingen van het vaccin, is nog niet echt bekend. Wat als je een chronische (multidisciplinaire autoimmune) ziekte hebt. Wat doet het op lange termijn, is al helemaal niet bekend. Daar wordt niet over gesproken. Ik hou me zo goed als kan aan alle regels. Niet om dat ik het overal mee eens ben, maar uit respect voor een ander en uit respect voor de zorg en alle andere beroepen die niet anders kunnen. Maar het vaccin..
 • P.C. Bosch

  2 maanden geleden
  Ik kan me de handelswijze van dhr. Elens wel enigszins voorstellen. Hoe is nu de aansprakelijkheid geregeld als op de langere termijn allemaal minder goed blijkt te werken? De vaccinontwikkelaars zullen zich daartegen wel hebben ingedekt, denk ik zo; het zou ze anders miljarden kunnen kosten... Ik begrijp alleen niet zijn argument dat het vaccin zich nog in de experimentele fase bevindt. Volgens mij gold datzelfde nl. voor zijn eigen behandeling met HCQ.
 • marlies heida-bakker

  2 maanden geleden
  Rob Elens durft nog zelf na te denken en zijn nek uit te steken, groot respect. Marlies Heida-Bakker, Lelystad
 • hubert Ceccott

  2 maanden geleden
  Rob Elens heeft groot gelijk
 1. Koning inspecteert de laatste Songfestival-voorbereidingen
  Play

  Koning inspec­teert de laatste Songfesti­val-voorberei­din­gen

 2. Biden wil uitstoot broeikasgassen de komende jaren halveren
  Play

  Biden wil uitstoot broeikas­gas­sen de komende jaren halveren