Door corona houden veel huisartsen een online spreekuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Door corona houden veel huisartsen een online spreekuur. © Hollandse Hoogte / ANP

Huisartsen lopen over door extra werk: ‘Dit is niet vol te houden’

Door het toenemend aantal coronapatiënten kunnen huisartsen het werk amper meer aan. Bovendien neemt het aantal intimidaties toe. Mensen zijn boos als ze niet snel terecht kunnen of lang moeten wachten aan de telefoon. ‘We hopen op meer begrip, want ook huisartsen lopen over.’

33 reacties

 • Ellen Hof

  8 maanden geleden
  Huisartsen lopen over heeft nog een gevolg voor patiënten die dan maar niet bellen met klachten. Of ze bellen wel en worden telefonisch beoordeeld aan de hand van een eigen beschrijving van klachten en bijvoorbeeld het nasturen van een foto. Geen holistische kijk, voor zover dat dan mogelijk is in 10 minuten Een verarming van de zorg, wat helaas een gevolg is van deze pandemie. Wanneer worden ze in Den Haag wakker en gaan ze fors investeren in de zorg?
 • Wim Vingerprint

  8 maanden geleden
  De ene dag in de media dat huisartsen willen helpen met het boosteren en de andere dag lopen de huisartsen over. Volgens mij moet de media wat meer aan achtergrond informatie gaan doen i.p.v. meteen te reageren op degene die het hardst roepen.
 • HHG Voermans

  8 maanden geleden
  huisartsen,zorgmedewerkers,politieagenten,politici en ga zo maar door. al deze mensen willen er voor de medemens zijn. maar dit is waarschijnlijk niet te begrijpen voor mensen die a là minute geholpen willen worden als ze denken dat zij het belangrijkste zijn. oordeel niet voordat je in de schoenen van iemand anders hebt gestaan.
 • Harry Jacobse

  8 maanden geleden
  Vroeger bleef je gewoon thuis met een snotneus. Maar ja, tegenwoordig met de corona, en iedereen die bij het minst of geringste getest moet worden. En dan hebben we door al die paniekzaaierij en coronahorrorverhalen ook nog eens te maken met een soort omgekeerd placebo-effect, waardoor de mensen zich zieker voelen dan dat ze daadwerkelijk zijn, dus ja, dan moet je er niet raar van opkijken dat er een stormloop ontstaat op de zorg.
 • M. Broek

  8 maanden geleden
  Huisartsen kunnen NIET, zoals ziekenhuizen, de reguliere zorg afschalen, bij hun gaat alle zorg gewoon door, inclusief de zorg van de corona patiënten. Opschalen heet dat. Als iemand durft te zeggen, “ t valt wel mee’ of ze gaan tig keer op vakantie. Dan niet weten ze echt niet waar ze het over hebben. Waarschijnlijk zijn dit de mensen die aan de balie of aan de telefoon stampij zitten dit maken omdat ze niet op korte termijn een afspraak kunnen krijgen omdat ze bijna doodgaan aan hun snotneus
 1. Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigingen’
  stroe

  Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigin­gen’

  De eigenaar van een Gelders persbureau wordt overladen met doodsbedreigingen nadat hij op sociale media in verband werd gebracht met het ophangen van een vlag met een hakenkruis langs de A1 bij Stroe, bevestigt PersVeilig. Roland Heitink ontkent iedere betrokkenheid en zegt dat talloze mensen nu achter zijn adres proberen te komen. ,,Ik ben geschokt van de vele bedreigingen, doodsverwensingen aan mij en mijn familie.”