Dagelijks komen er veel vluchtelingen bij het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Ter Apel aan.
Volledig scherm
Dagelijks komen er veel vluchtelingen bij het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Ter Apel aan. © ProNews Producties

Hulporganisaties slaan alarm om opvangtekort vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland, het Rode Kruis en Unicef slaan alarm over het tekort aan opvangplekken voor vluchtelingen uit andere landen dan Oekraïne. ,,Het aanmeldcentrum in Ter Apel zit inmiddels zelfs zo vol dat de veiligheidsregio Groningen overweegt de hekken te sluiten. Vluchtelingen uit landen als Afghanistan, Syrië en Jemen die bescherming zoeken in Nederland, belanden dan op straat”, waarschuwen de organisaties.

36 reacties

 • Henk Dongen

  1 jaar geleden
  Als er over een aantal maanden niet genoeg graan/voedsel is voor het midden-oosten en voor Afrika, dan neemt de instroom in Nl met miljoenen per jaar toe. Dat kan je nu al berekenen. Links laat maar toe. De vraag is: Waar laat je ze en hoe betaal je het?
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Hoe vervelend het ook is, eens houd het binnenhalen van vluchteling, een keer op, gewoon omdat er de capaciteit, materiaal en de mensen er niet meer zijn, om vluchtelingen op te vangen. Vergeet niet, dat we een klein land zijn en dat er mensen zijn die geen vluchteling zijn, maar wel als vluchteling zijn opgevangen. Verder is het zo, dat er onder particulieren wel ruimte is, maar de mensen het geld er niet voor hebben om vluchtelingen op te vangen.
 • Don Wijnands

  1 jaar geleden
  Er zijn legio politici, die wonen in megalomane huizen, opvangruimte genoeg. We deden het samen, toch? D. Wijnands
 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Het COA zet in ter Apel, zonder toestemming, een paviljoentent neer om vluchtelingen op te vangen. Blijkbaar kunnen deze bedenkelijke organisaties de regelgeving in Nederland aan hun laars lappen. Wanneer dringt het nu eindelijk eens tot deze wereldhervormers door dat er nogal een verschil is tussen Oekraïners die vrijwel allemaal vluchten voor oorlog en geweld, dit in tegenstelling tot het overgrote deel van de immigranten uit Afrika en Azië.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  De burgemeester van Westerwolde een D66'er? Een overkapping, maar geen zijwanden was de bedoeling. Nederlanders nemen zelfs vluchtelingen in eigen huis een schril contrast met een burgemeester die de sluiting van een asielzoekerscentrum niet wil uitstellen. Misschien Oekraïners in Ter Apel en de overlast zal er anders zijn.