Volledig scherm
Directeur Richard Troost © AD/Sanne Donders

Ibn Ghaldoun: nieuwe school krabbelt op na examenfraude

'Chaos' trof interim-directeur Richard Troost (59) aan op het oude Ibn Ghaldoun in Rotterdam-Zuid. 'Kinderen hadden geen boeken en de wc's waren kapot.' Na de grootste examenfraude in de Nederlandse geschiedenis, krabbelt nu een nieuwe school op, het Avicenna College.

Quote

Vanaf hier vertrekt niemand naar Syrië. Wij leveren hier geen jihadstrij­ders.

Richard Troost

De eerste maanden heeft de ad-interim directeur met behulp van enorm gemotiveerde teamleiders vooral gebruikt om de orde te herstellen. 'Ik ging 's ochtends bij de deur staan en zag dat veel leerlingen kwamen wanneer ze zin hadden.' Een verzuimbeleid was er niet. 'Dat hebben we ingesteld. We wilden ouders daarover informeren, maar dat ging niet, want de telefoons deden het niet.'

Leerlingen die in de gangen rondhingen, werden naar de lessen gestuurd en het aftandse gebouw kreeg een flinke lik verf. Eindexamenkandidaten met een flinke achterstand werden in de weekends bijgespijkerd. De gratis huiswerkklassen en bijlessen zijn er nog steeds. De school voldoet weer aan de eisen van de inspectie.

Ook aan IS wordt op het Avicenna aandacht besteed. Drie leerlingbegeleiders houden de leerlingen daarom 'dag en nacht' in de gaten. 'Wij zitten er bovenop. Vanaf hier vertrekt niemand naar Syrië. Wij leveren hier geen jihadstrijders,' bezweert Troost. Door alle maatregelen en verbeteringen hoopt hij dat de school nooit meer zover afzakt als destijds het Ibn Ghaldoun. 'De examens zitten in een hele grote kluis. Daar kun je echt niet bij,' garandeert Troost.

Lees morgen meer in het AD Rotterdams Dagblad.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hobbyduiker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee
    Video

    Hobbydui­ker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee

    Hij wist meteen dat het een bijzondere ontdekking was maar dat het zó speciaal zou zijn daar kan Mark Barto (50) uit Leiderdorp nog altijd niet bij. De hobbyduiker spotte afgelopen weekend een inktvisachtige voor de kust bij Callantsoog, maakte opnames van het beest en stelde later tot zijn grote verrassing vast dat hij er als eerste in Nederland in was geslaagd een kleine achtarmige octopus te fotograferen en filmen.