Iconische brug ‘gesloopt’ zodat superjacht van één na rijkste man ter wereld erdoor kan

ROTTERDAM/VIDEOEen van Rotterdams mooiste en meest iconische bruggen, De Hef, wordt deze zomer tijdelijk ‘gesloopt’. De reden? Het gigantische superjacht van multimiljardair Jeff Bezos moet er onderdoor. 

83 reacties

 • Ton Neleman

  1 jaar geleden
  Wat een somtijdsdomme opmerkingen. Ten eerste is dit een zeiljacht, dus uiterst milieuvriendelijk. Vervolgens, Oude Maas, wel eens van de Spijkenisser of Botlek brug gehoord? Er hangen daar ook nog hoogspanningskabels in de weg. En er is nog steeds geen behoorlijke megajachthaven ten Westen van de Erasmusbrug.
 • P.J.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Flauwekul ophef. De brug wordt niet uit elkaar gehaald voor Jeff Bezos maar voor de scheepswerf. Wees blij dat zo'n bedrijf zulke orders binnensleept. De operatie kost de samenleving niets, het levert alleen werkgelegenheid.
 • Timon Denham

  1 jaar geleden
  Ontzettend dom en kinderachtig. Nogal nutteloos ook. Die brug wordt heus weer in elkaar gezet en alles wordt vergoed. Die brug gaat niet kapot. En Nederland verdient geld met die boot en de brug krijgt nog een betaald onderhoud ook. Dus gebruik gewoon je verstand en houd je onverstandige driftbuien voor je. We hebben al genoeg dwaze en zinloze agressie in deze wereld.
 • tinus plotseling

  1 jaar geleden
  zou een grap zijn als bezos vanaf de boot met rotte eieren en rotte tomaten de actievoerders een koekje van eigen deeg zou geven.
 • Leonie Bukman-de Krijger

  1 jaar geleden
  Eieren gooien? dan mag je wel een barbapapa arm hebben om het uberhaubt te raken van die grote afstand, want denk je nou echt dat je in de buurt kan komen van het schip. Wat een giller
 1. Vermogen tien rijkste mannen verdubbelde tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Vermogen tien rijkste mannen verdubbel­de tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een “dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren”, aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.