David Guetta tijdens de 25ste editie van het dancefestival Dance Valley in Spaarnwoude, in 2019.
Volledig scherm
David Guetta tijdens de 25ste editie van het dancefestival Dance Valley in Spaarnwoude, in 2019. © ANP Kippa

ID&T: ‘Waarom mag massale vakantie wel, en groter festival niet?’

updateCommerciële eendaagse festivals zijn met het kabinetsbesluit om maximaal 750 bezoekers toe te staan feitelijk van de baan deze zomer. Dat stelt de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Festivalorganisator ID&T beslist binnen twee dagen of er alsnog een kort geding tegen de overheid komt. ,,Waarom mogen we wel massaal op vakantie en niet naar een wat groter festival?

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
  Play
  Video

  Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

  Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.