Volledig scherm
De explosie in de flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem liet flinke schade achter. © Michel van Bergen

Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn. 

Bij de uitslaande brand viel woensdagavond een dode. Even voor elf uur ‘s avonds werd er een explosie gemeld in de Haarlemse galerijflat. Normaal worden personen vrij snel geïdentificeerd, maar volgens politiewoordvoerder Wendy Boudewijn van het korps Kennemerland was het lichaam in dusdanig slechte staat dat dit tot op heden nog niet is gelukt.

Buurtbewoners verklaarden tegenover Hart van Nederland,,Officieel is er één dode gevallen en verder geen nieuws, maar wat wij als bewoners hebben gereconstrueerd is dat de vader zijn vrouw omgebracht heeft. Dat hij haar in de slaapkamer verbrand heeft”, zo zei de buurman. ,,Vreselijk. Afschuwelijk.”

Drie kinderen die het stel al had zijn volgens de buurt elders ondergebracht voor de brand uitbrak. ,,De man is aan het eind van de straat gearresteerd”, vervolgt de buurman. ,,Hij heeft staan kijken hoe zijn eigen huis stond af te fikken.’’

In beperkingen

De politie benadrukt dat deze lezing in elk geval niet bevestigd kan worden. ,,De verdachte zit nog in volledige beperkingen in de cel’’, aldus een woordvoerder.

Een woordvoerder bevestigde eerder al wel dat er een explosie was geweest in de woning. Op zijn vroegst dinsdag verwacht de politie Kennemerland meer naar buiten te kunnen brengen over het lopende onderzoek. 

Volledig scherm
De brokstukken op straat. © Michel van Bergen
 1. Bloedstollende minuten voor terrasbezoekers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Bloedstol­len­de minuten voor terrasbe­zoe­kers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.