Volledig scherm
PREMIUM
© Olivier Heiligers

Iedereen om Gijs (33) heen wordt volwassen: 'Maar waarom ik niet?’

Nu veel mensen in zijn omgeving huizen kopen, trouwen en kinderen krijgen, vraagt journalist Gijs van der Sanden (33) zich af: wat is dat eigenlijk, volwassen zijn?

Er zijn van die scènes in films die je niet meer vergeet. Ik heb dat bij een moment in Boyhood, uit 2014 alweer, van regisseur Richard Linklater.

In de film zie je het hoofdpersonage Mason (gespeeld door Ellar Coltrane) van zijn 6de tot en met zijn 18de. Op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder, ware het niet dat Mason en alle andere personages in de film steeds worden gespeeld door dezelfde acteur. Met de jaren zie je zijn lichaam slungeliger worden, je hoort zijn stem veranderen.

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld en voor gelijkheid
    Video/Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld en voor gelijkheid

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.