Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Ik ben een tolerant mens, maar als het om de boa gaat verander ik in een onverdraagzaam sujet

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

46 reacties

 • Guillaume Klaaysen

  1 maand geleden
  Waar Nederland al jaren op te wachten zat waren meer agenten om criminaliteit, misstanden, winkeldiefstellen, Inbraken fietsendiefstal en aangiften aan te pakken. Goed opgeleide en kundige mensen. Wat we uiteindelijk gekregen hebben zijn slecht bemiddelbare werkelozen die in een pakkie gehesen worden en de straat opgestuurd om met een zero tolerance en lik op stuk, burgers en ondernemers lastig vallen over de kleinste futiliteiten. Enig empathisch vermogen en redelijkheid ontbreekt volkomen.
 • P. van der Spaa

  1 maand geleden
  Zelfde slechte ervaringen. Niet voor rede vatbaar, dreigen, verkeerde informatie geven, helemaal overtuigd van eigen gelijk. Paul van der Spaa
 • Boxtel

  1 maand geleden
  Meestal ben ik het met je eens maar dit keer sla je in mijn ogen de plank (te gemakkelijk) mis.
 • Hennie Brouwer

  1 maand geleden
  Lekker poppy-jopie stukje. Neersabelen van een beroepsgroep omdat je met een zeer smal referentiekader je oordeel velt. Hoor en wederhoor. Wat is er vooraf gebeurt? En waarom een paar trappen in de rug? Lekker makkelijk om zo je column te vullen. Je bent gedaald in mijn achting. Ik had beter van je verwacht. BOA-leed is bekt zo lekker. En wat het meest erge is: degene die zelf en vaak bewust een overtreding begaan kunnen nu extra tegen de Boa's aantrappen door jouw negatieve insteek.
 • Jan Burgers

  1 maand geleden
  Probleem is dat niet alle boa's het niveau hebben om dit werk te kunnen doen. Heb zelf hele slechte ervaringen. Zodra een niet gekwalificeerd persoon een uniform en pet krijgt en de bevoegdheid heeft om te verbaliseren gaat het onherroepelijk fout.
 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.