Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Ik ben zo'n moeder die stiekem alle speeltjes van de McDonald's weggooit

COLUMNLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

9 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  A. Voorhorst: Ja vroeger... Toen kreeg ik zelden of alleen met de verjaardag en sinterklaas speelgoed. Lego en Playmobiel (of na lang zeuren een verrassingsei, waar wel leuke speeltjes inzaten. Leuker dan de prut van tegenwoordig), maar daar deed ik een heel kinderleven mee, en nu zelfs nog de kleinkinderen van mijn zussen waar alles naartoe ging toen ik volwassen werd. Mijn dochter krijg veel meer speelgoed en goedkope Action troep dat al snel stuk is. Ik herken mij wel in dit stukje. :)
 • Jason Houtkamp

  1 jaar geleden
  Wie ben ik om ouders advies te geven, maar mijn eerste ingeving is dat je het probleem beter bij de oorsprong zou kunnen 'aanpakken'. Ik zou samen met mijn dochter 'de verzamelaarster' met een grote vuilniszak haar kamer doorspitten en uitleggen waaróm je die spullen waardeloze troep is die je weg wilt gooien. Dan zal zij denk ik inzien dat het troep is en stoppen met dat verzamelen. Het achter haar rug doen roept alleen maar weerstand en recalcitrant gedrag op, waardoor het probleem stand houdt
 • Paul de Jong

  1 jaar geleden
  McDonalds an sich is een probleem, alle fastfood ketens trouwens. Of ze nou vega gaan of niet, zij zorgen voor overproductie van voedsel en dan heb je de hele distributie keten erbij. Waarom wordt het niet verboden, omdat het voor giga veel werk zorgt. We verkopen ons milieu tbv werkgelegenheid.
 • K. Brouwer

  1 jaar geleden
  Het was een tijdje nieuw en leuk de speeltjes bij de Happy Meals. We leven nu in een andere tijd met voortschrijdend inzicht. Dus ook geen meer milieuvriendelijke vervangers. Je kunt kinderen ook leren om bewust te kiezen voor waar ze echt trek in c.q. behoefte aan hebben en waar je dan naar toe wilt gaan om met plezier te gaan eten. Dat het om de poppetjes gaat en niet om de maaltijd lijkt me in deze tijd niet meer kunnen.
 • Groen

  1 jaar geleden
  Hebben kinderen dan geen privacy? Afblijven van die dingen, Linda!