'Ik heb voor mijn kinderen gevochten'

VideoWanneer ze Lili en Howick na een jaar van elkaar gescheiden te zijn geweest weer in haar armen mag sluiten, weet moeder Armina Hambartsjumian (37) nog niet, maar voor het slapen gaan probeert ze hun hereniging al voor te stellen.

De advocaat van moeder Armina, Patricia Scholtes, heeft een verzoek tot gezinshereniging ingediend. Zaterdag kregen de in Nederland opgegroeide Armeense asielkinderen Lili (12) en Howick (13) aan het einde van een bizarre dag toch een verblijfsvergunning van staatssecretaris Mark Harbers. Wanneer en hoe snel de moeder weer met haar kinderen herenigd zal worden, is nog niet bekend. Veel durft moeder Armina er niet over te zeggen, maar met een grote glimlach zegt ze: ,,De kinderen hebben zekerheid, het gaat goed met ze, en dat helpt mij vol te houden tot ik bij ze ben.”

  1. Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt,  tientallen pro-Zwarte Pieten aangehouden
    video

    Demonstra­tie an­ti-Zwar­te Piet in Tilburg gestaakt, tientallen pro-Zwar­te Pieten aangehou­den

    In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.