Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Ik kon altijd nog naar België om het ventje waar ik al zoveel van hield stil geboren te laten worden

ColumnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

7 reacties

 • Tom van Wijk

  2 maanden geleden
  @Divk van Dijk Ben het roerend met je eens. 🤗 Mooi verhaal.
 • Kees van Rijn

  2 maanden geleden
  Hoe triest en moeilijk dit onderwerp ook is en of de huidige 24-wekengrens moet vervallen of niet, daar verschillen dus ook hier de meningen over o.a. omdat je anders kan wachten dat de grenzen verlegd gaan worden. Grenzen maken is goed, hierdoor kan men discussiëren en onderbouwen waarom een grens verlegd zou moeten worden. Geen grenzen geeft meer problemen.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Uit het verhaal van @Dominique Meertens blijkt dus maar weer dat kindjes die met 26 weken geboren worden een goede overlevingskans hebben. Hoezo dan dat men in NL vindt dat de grens voor zwangerschapsbeëindiging nog ruimer moet? Ik kan dat echt niet met elkaar rijmen!
 • Dominique Meertens

  2 maanden geleden
  Gelukkig kon ik in 2001 terecht in België met mijn tweeling van 24 weken. Ze zijn met 26 weken geboren en toen na enkele dagen werd geconstateerd dat onze oudste zwaar gehandicapt zou zijn hebben we de behandeling kunnen stoppen en is ons zoontje overleden. De andere zoon heeft 17 weken in het ziekenhuis gelegen. Oh ja…. niet gevlucht maar Maastricht en andere ziekenhuizen hadden geen plek voor couveusebaby’s ivm vakanties van het personeel….. eigenlijk zijn we het land uitgezet!!!
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Ik kan uit uw verhaal niet opmaken of de nierschade etc. bij de moeder of het kindje was. In ieder geval vind ik de 24-wekengrens voor abortus in NL al véél te ruim! Zodra het hartje klopt is een baby een mensje namelijk. Ik vind de oproep van de professor dan ook uit den boze, want men kan er op wachten dat er dan ook grenzen verlegd gaan worden en wie garandeert dan dat de abortus altijd op medische gronden gaat plaatsvinden. Al met al een moeilijk en triest onderwerp.