Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman

Ik kreeg brieven van bejaarde vrouwen die een leven lang zwegen over wat hen was overkomen

ColumnSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster geeft haar mening over ‘ons eigen Metoo-schandaal’ bij The Voice of Holland. 

68 reacties

 • Sandrine Girard

  4 maanden geleden
  Ik mis de sterke cartoon erbij van uw zoon! Verder prima column uiteraard.
 • F.R. Vogelpoel

  4 maanden geleden
  Marco Borsato, Jeroen Rietbergen, John de Mol, geboren vóór of in de de jaren '70. De tijd van "alles moet maar kunnen". Deed je niet mee, dan lag je eruit. De jongeren van nu zijn niet meer zo. John de Mol had moeten bedenken dat de kandidaten nog heel jong waren en niet deze bekende schuinsmarcheerders als coach aanstellen. Eerst houden ze het stil tot het een berg blijkt. En als een schaap over de dam is volgen er meer.
 • L. Koenraad

  4 maanden geleden
  @Johanna de ruiter Ik was 18, mijn eerste baan bij een groot (nu niet meer bestaand) bedrijf waarvan het personeel zich de XXX-familie noemde. Een afdelingschef zat bij de meisjes onder de rokken, en JA ik ben met behulp van een vakbondsadvokaat een zaak begonnen. Niet voor mij want bij mij kreeg ie de kans al niet. Toen ook bleek dat we onder wettelijk loon betaald werden hebben we dat ook meteen aangegeven Daar heb ik ook voordeel van gehad. De zaak op alle punten gewonnen. Chef is ontslagen.
 • Bos - vijn

  4 maanden geleden
  Is het niet zo dat iedereen in Nederland nu met deze ‘me too’ verliezer is? De vrouwen, de mannen, de meisjes (de kinderen). Zou het toch niet beter zijn om de meisjes/vrouwen zich te laten ‘wapenen’? De slachtofferrol is toch geen optie meer nu. Dat moeten we als vrouw-zijnde ook niet willen. De mannen die nu in het nieuws komen zijn zielig en hebben geestelijke mankementen. Vrouwen zijn zoveel sterker! Over het scheppingsverhaal, Eva liet zich verleiden….gelukkig maar!
 • Koning

  4 maanden geleden
  Beste Saskia, kijk eerst eens naar de filmpjes die nu rond circuleren op bv TikTok over de empatische en begripvolle en liefdevolle Tim Hofman, zijn van paar jaar geleden, dat is echt om te kotsen, wat een misselijkmakende man is dat, schijnbedriegt aan alles van Tim Hofman