Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee@Kee

Ik nam het begrip kettingroken heel serieus en pafte alsof het einde der tijden naderde. Met alle gevolgen van dien

ColumnJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

43 reacties

 • Piet Ursem

  1 jaar geleden
  Ik zie veel nieuwe films op TV en Netflix waarbij de hoofdrolspelers of speelsters weer roken. Zou dat roken in films en series verkapte reclame zijn vanuit de tabaksindustrie. Ze mogen geen reclame meer maken voor hun merk en als je dat dan stiekem via de film weer kunt laten zien dat mensen roken!
 • Paul van Deenen

  1 jaar geleden
  Ik ben nu 25 jaar gestopt met roken van de ene op de andere dag. Van 25 jaar lang n pakje per dag naar 0, en heb er geen moment spijt van en mis het ook niet. Ben op mn 18e begonnen met Marlboro omdat het zo’n stoer pakje was hahaha( invloed van reclame). Ik ben er zelf van overtuigd dat iedereen kan stoppen, het zit echt tussen je oren en je moet van je nicotineverslaving af. Want ik ben nu 25 er vanaf wetende dat je er ook maar een opsteekt je zo weer verslaafd bent. Dus niet doen.
 • W Berkhout

  1 jaar geleden
  Een (verstokte) roker kan zich niet voorstellen dat hij/zij nooit meer een sigaret kan opsteken als die stopt. Psychologisch verklaarbaar. Die angst hoeft niet te bestaan. Als je je 's morgens bij het opstaan voorneemt om vandaag en morgen niet te roken, maar overmorgen zou het wel mogen, dan heb je een ontsnapping aan die angst. Als je dat elke dag doet, dan stop je langzamerhand vanzelf. Voor mij na 40 jaar pakje shag per dag heeft het gewerkt. Nu 12 jaar zonder.
 • els cazemier

  1 jaar geleden
  Het enige dat ik kan zeggen is:Blij dat ik er af ben! voor mezelf, maar ook omdat mijn kleinzoon zich mij later niet zal herinneren als die oma die steeds buiten aan een peuk stond te lurken...
 • Friso van Groenen

  1 jaar geleden
  Helemaal mee eens. 45 jaar gerookt en zonder veel moeite gestopt. Had ik het maar jaren eerder gedaan, sterker nog, was ik maar nooit begonnen. Bijna voor een ton weggerookt in die 45 jaar.