AD-columist Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
AD-columist Özcan Akyol. © Joost Hoving

Ik stond tegenover 30 pubers die haarfijn uitlegden waarom ze een pleurishekel aan lezen hebben

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

8 reacties

 • Rick van Wijk

  2 maanden geleden
  Dappere poging Eus, máár zinloos, zonde van je tijd, deze pubers zijn maar in één ding geïnteresseerd, de nieuwste telefoon én hoe kan ik mij het béste kapot vervelen al dan niet met mede pubers. Chillen noemen ze dat, het liefst dichterbij, kost ze de minste inspanning.
 • Karel Van der Merwe

  2 maanden geleden
  Ik durf te wedden dat geen van deze 30 pubers vroeger een abonnement op de Donald Duck had. Da's nog altijd de gemakkelijkste en betrouwbaarste manier om kinderen uit zichzelf aan het lezen te krijgen. Trouwens, de beste manier om dat leesplezier er daarna weer uit te krijgen is door hen op de middelbare school de verplichte afgrijselijke literaire boeken te laten lezen, in plaats van hen te laten kiezen wat ze graag willen lezen.
 • marcel breukink

  2 maanden geleden
  Goed stuk Özcan. Lezen is zo goed voor je ontwikkeling. Ik ben ook bang dat toekomstige generaties hun kinderen niet meer gaan voorlezen. Want m.i. begint daar de liefde voor lezen. De Nintendo Switch is vastgegroeid aan de kinderhanden.
 • bert van holsteijn

  2 maanden geleden
  Ik ben ook geen boeken lezer. Ik hou van korte verhalen. Dit stukje maakt weer mijn morgen. En ook mijn nieuwsgierigheid is weer gewekt. Me laatst gelezen boek was de boxer ,schitterend boek en een aanrader. Maar nu eerst een broodje, fijne dag.
 • Frank Knobbe

  2 maanden geleden
  Leuk verhaal Özcan. Thanks