Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Ik verwacht van een ‘slim mens’ dat-ie in ieder geval íets over Salman Rushdie weet

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

42 reacties

 • Henneveld

  1 week geleden
  Rushdie is een slecht voorbeeld en de kop van dit artikel is heel subjectief. Heb je de kwestie nooit meegekregen, dat kan, of ben je hierna geboren en is het je nooit verteld, dat kan ook. Dat zegt niets over ev. slimheid, het is slechts een opvatting. Een slim mens is dus heel subjectief, intelligentie eveneens.
 • Marc Fiers

  1 week geleden
  Een slim mens hoeft Rushdi niet te kennen , kennis en intelligentie liggen uit elkaar , Als je weet hoe hoog de toren van Pisa is , dan is dat kennis . Intelligentie (slim) is de vaardigheid om met kennis , waarneming en fantasie een niet voorgekauwd concept te creëren . Dit kan op heel veel (alle) niveaus van creatie zijn .
 • C.J.H. PIETERSE

  1 week geleden
  Het is 'n spelletje. De opzet ervan maakt dat ook duidelijk: te veel geluksfactoren. Een kandidaat is i.i.g. niet slim bij 't laten wegtikken v. seconden als hij overduidelijk 'n antwoord (of meer in 'n serie), ook om Slimste v.d. Dag te kunnen worden, niet weet. Aan 't eind jouw aantal seconden laten zakken onder dat v. je tegenstander vinden sommigen ms. ook slim; ik vind 't irritant; die spelregel moet er zéker uit. Winnaar v.d. aflevering (noch v.d. finale) is beslist niet altijd de slimste!
 • Benkhard

  1 week geleden
  Hoe meer n mens denkt te weten hoe meer hij beseft hoe weinig hij weet.
 • F. Kamp

  1 week geleden
  Maak van geschiedenis een verplicht vak. Wie zijn geschiedenis niet kent zal het heden nooit begrijpen