Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland. © Marco Okhuizen

Ik zat in de eerste coupé waar vijf doden vielen, overal lag glas, ik rook de weeë geur van bloed

ColumnJoyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. De columnist blikt terug op een dodelijk treinongeval waar ze deel van uit maakte in 1992. ,,Sindsdien besef ik dat het leven heel kwetsbaar is en tel ik mijn zegeningen.’’

26 reacties

 • Ingrid May

  2 maanden geleden
  Joyce, ik heb net gekeken naar de video over de treinramp. Heel heftig. Ik besef des te meer hoe bijzonder het is dat je het hebt overleefd. Want daardoor ben je in staat die belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren, niet alleen voor Nederland maar ook voor Suriname. Alsnog heel veel dank aan je redder. Ingrid May
 • S Ghebreab

  2 maanden geleden
  Dank voor het delen van deze bijzondere en persoonlijke ervaring, en voor het laten zien dat kwetsbaarheid je kracht kan zijn. Ik vind het prijzenswaardig hoe je ermee om gaat.
 • Gritta Nottelman

  2 maanden geleden
  Je indringende oproep, gebaseerd op je eigen ervaring verdient een breed podium. Sta niet aan de kant toe te kijken of erger nog, te filmen, als je daadwerkelijk kan helpen. Je verantwoordelijkheid nemen. Het kan het verschil zijn tussen leven en dood. Laten wij allen ons die boodschap ter harte nemen. Dan maken we de wereld een beetje beter.
 • Farida Polsbroek

  2 maanden geleden
  De handen wat vaker uit de mouwen steken om een medemens te ondersteunen is van belang. Ernstig, dat sommigen de zwaarte van een situatie niet inzien en ook geen respect hebben voor slachtoffers. Zelfs in het ziekenhuis ben je tegenwoordig niet veilig meer. Laten we meer naar elkaar omkijken! Dapper dat Joyce Sylvester haar verhaal deelt.
 • J.P. Andriessen

  2 maanden geleden
  @ten Ho soeng: Heel toevallig inderdaad. Ook totaal niet te controleren. Maar goed, een column hoeft niet waar te zijn. Het is in principe een mening of essay over een onderwerp dat de auteur kiest.