Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

‘Ik zie de angst in hun ogen, maar zij zien niet mijn geruststellende blik’

Arts op de ic doet verslagZorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 13: ‘Iets meer routine, maar het went niet’.
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.

,,Ik krijg iets meer routine in het werk en gevoel bij de ziekte. Dat geeft rust. Toen de eerste patiënten binnenkwamen, dacht ik: hoe gaat het aflopen? Overleeft iemand dit wel? Nu, met 21 mensen op onze corona-ic, krijgen we meer zicht op het verloop van het virus.

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals gistermiddag op de Brouwersdam, resultaat: drie bekeuringen van totaal zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”