Volledig scherm
Kassa's van de winkel in Eindhoven van het Zweedse woonwarenhuis IKEA. © ANP

Ikea instrueert personeel na groeiende verstoppertjehype

Woongigant Ikea instrueert haar medewerkers voor het geval de snelgroeiende verstoppertjehype uit de hand loopt. Meer dan 18.000 Nederlanders meldden zich gisteren aan voor een spelletje verstoppertje in Ikea Eindhoven, vandaag zijn eenzelfde initiatieven ook in Utrecht en Amsterdam opgezet.

Volledig scherm
© Facebook

Als het aan winkelketen Ikea ligt wordt er nooit meer verstoppertje gespeeld in het woonwarenhuis. ,,Er is blijkbaar veel enthousiasme voor. Dat waarderen we, maar we kunnen het niet toestaan. We zijn vanaf het begin af aan heel duidelijk geweest dat we de ludieke actie slechts één keer toestonden, maar het blijft rondzwerven", vertelt Ikea-woordvoerder Suzanne Bouten.

Ikea Nederland neemt contact op met de organisatoren van dergelijke acties op Facebook en laat ze weten dat het niet toegestaan is om de talloze kasten, bedden en andere schuilplekken die het woonwarenhuis rijk is te gebruiken als verstopplek. ,,We gaan ervan uit dat het dan duidelijk is, maar dat kun je nooit van tevoren zeker weten. Daarom zijn we voorbereid op onverwachte dingen. Medewerkers weten precies wat ze moeten doen. We hebben daar routines voor, net zoals we een routine hebben voor als het brandalarm afgaat en dat regelmatig oefenen."

Quote

We konden de eerste ludieke actie wel waarderen, zeker omdat het spontaan en origineel was. We zijn toen om de tafel gaan zitten en hebben gekeken naar de mogelijkhe­den, maar dat gaat niet vaker gebeuren

Suzanne Bouten, woordvoerder Ikea

Spontaan
Ikea ging één keer op een verzoek om verstoppertje te spelen in, maar daar blijft het tot grote teleurstelling van de duizenden gegadigden dus bij. ,,Een jaar geleden kregen we het eerste verzoek uit België, van een vrouw die dertig dingen wilde doen voor ze 30 jaar werd. Waaronder verstoppertje spelen in de Ikea. We konden de ludieke actie wel waarderen, zeker omdat het spontaan en origineel was. We zijn toen om de tafel gaan zitten en hebben gekeken naar de mogelijkheden", vertelt de woordvoerder van Ikea. ,,Maar dat gaat niet vaker gebeuren."

Volgens Ikea Nederland zijn de winkels bedoeld om klanten een veilige en fijne winkelervaring te bieden en daar draagt verstoppertje spelen niet aan bij.

Van het afblazen van 'Verstoppertje in de Ikea Eindhoven' lijkt niet iedereen terug te schrikken. Veel mensen willen de ludieke actie alsnog doorzetten. De bedenkers zijn daarom op zoek naar een andere locatie om verstoppertje te spelen.

Ruim 18.000 mensen meldden zich aan voor het verstoppertje spelen in de Ikea Eindhoven, voor het spelen van het spel op een andere locatie zijn inmiddels 29.000 mensen geïnteresseerd.

Volledig scherm
© Facebook