Volledig scherm
Billy is my homeboy © Ikea

Ikea komt met T-shirts: ‘Billy is my homeboy’

Echte Ikea-fans kunnen dat vanaf morgen letterlijk uitdragen. Vanwege de 75ste verjaardag van Ikea Nederland zijn vanaf morgen T-shirts en truien te koop bij zes vestigingen in Nederland, onder meer met de tekst: ‘Billy is my homeboy’.

De Billy-kast is al jaren ongekend populair en staat in menig huiskamer. Op een ander shirt prijkt de tekst ‘Ik wil niet opgehaald worden uit Smaland’ (de kinderspeelplaats, red.). Een trui of shirt met de wat lullige, maar ongetwijfeld populaire afbeelding van een typisch Ikea-softijsje of zo'n iel broodje worst, kan ook. 

Dat maakt Ikea vanavond bekend via Instagram. Ikea's verjaardag was eind juli maar wordt het hele jaar gevierd. Onder de aankondiging stromen al honderden enthousiaste reacties binnen. De T-shirts en truien zijn te koop bij Ikea's in Amsterdam, Amersfoort, Barendrecht, Eindhoven, Heerlen en Utrecht. Duur zijn ze niet: 9,95 voor een shirt of 19,95 voor een trui. Wie er een wil hebben, moet waarschijnlijk alvast voor de deur gaan liggen: in elke vestiging zijn er maar een paar honderd exemplaren te krijgen. ,,Die zijn morgen weg,'' zegt een woordvoerder. ,,Als de vraag echt gigantisch is, zien we wel weer verder. Wel komen er nog win-acties op sociale media.” 

Ikea is niet de eerste keten die met een knipoog naar zichzelf kleding op de markt brengt. De Hema deed het ook met T-shirts waarop de rookworst prijkt en snackbarketen Febo had een jaar geleden een enorme hit met zijn slippers.

Volledig scherm
'Niet weg willen uit de ballenbak’. © Ikea
Volledig scherm
Of met ijsje of broodje. © Ikea