Peter Henk Steenhuis en zijn dochter Hille.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Henk Steenhuis en zijn dochter Hille. © Daniel Cohen

In anorexia's klauwen: zo kwamen vader Peter Henk en dochter Hille daar weer uit

Hij vond een eetstoornis zo ongeveer het verwendste wat een kind kan krijgen. Daarom wilde Peter Henk Steenhuis (50) niets horen over de problemen van zijn toen 15-jarige dochter Hille. Totdat ook hij er niet langer omheen kon. Nu ligt er Hongerklop, een boek dat ze samen schreven.

‘Misschien kunnen we beter schrijven dan praten,’ zei ik op een avond tegen mijn dochter Hille, toen we tijdens een wandeling voor de zoveelste keer ruzie kregen. We zijn allebei opvliegende types, en ik dacht dat appen en mailen voor wat afstand kon zorgen. Dat is nu tweeëneenhalf jaar geleden.

Hille (nu 18) was net teruggekomen van een uitwisseling naar Erfurt, in Duitsland. Ze was zes weken weggeweest en nog eens 6 kilo afgevallen. Ze woog nu 46 kilo, was 1 meter 65.

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?