Een grote demonstratie in Amsterdam (oktober 2015) tegen het vrijhandelsverdrag TTIP. Verzet tegen dit en gelijksoortige verdragen is een typische uiting van hedendaags protectionisme.
Volledig scherm
PREMIUM
Een grote demonstratie in Amsterdam (oktober 2015) tegen het vrijhandelsverdrag TTIP. Verzet tegen dit en gelijksoortige verdragen is een typische uiting van hedendaags protectionisme. © anp

'In de toekomst zien we 2016 als een keerpunt'

Economisch historicus en oud-winnaar van de Spinozapremie Jan Luiten van Zanden voorziet voor 2017 een ommekeer van globalisering naar ieder-voor-zich. ,,Landen keren zich van elkaar af. dat is een zorgwekkende omslag."

  1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
    Code Oranje

    Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

    In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.