Het Wapen van Vriezenveen is al decennia de plek waar jeugd zich kan vermaken en waar een lekker feestje gebouwd kan worden, maar Twenterand vindt nu dat het teveel op een discotheek lijkt. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Het Wapen van Vriezenveen is al decennia de plek waar jeugd zich kan vermaken en waar een lekker feestje gebouwd kan worden, maar Twenterand vindt nu dat het teveel op een discotheek lijkt. (archieffoto) © Lenneke Lingmont

In dit café is het verboden te dansen, anders volgt er een hoge boete: ‘Dit is echt lachwekkend’

Moeten cafébezoekers in Vriezenveen (Overijssel) op een stoel blijven zitten en luisteren naar vioolmuziek? De gemeente verbiedt in ieder geval dat er in het Wapen van Vriezenveen nog langer onder harde muziek wordt gedanst. Anders volgt er een megaboete. „Het is lachwekkend”, zegt mede-eigenaar Bastiaan Loohuis.

24 reacties

 • Dreeke Janssen

  1 maand geleden
  Dit riekt naar weer een kleine stap richting totalitair regime waarin de burger onderdrukt word door (semi)overheden. Deze steeds meer voorkomende verboden doen mij denken aan de opkomst van een Oostenrijks kereltje in jaren 30 die ook zulke knokploegen (in het bruin gekleed) in elke Duitse stad had. Het verklaart voor mij meteen waarom sommige burgemeesters maar wat blij zijn met de toestemming inzake wapens voor B.O.A's ...
 • Frenklin van Dartel

  1 maand geleden
  Waar gaan we naar toe met Nederland. Alles maar ook alles wordt kapot gemaakt en we streven af op een dictatoriaal land waar verbond op verbod valt en dit allemaal dankzijn enkele partijen die eigenlijk het levenslicht niet meer mogen zien. Kunnen we ze niet zo pakken dan maar op een andere manier. Belachelijke ambtenaren en boa's die denken lekker stoer te kunnen zijn en thuis niets te zeggen hebben. Burgemeester is niet in winterslaap maar in zomerslaap gevallen.
 • LNAM van der elst

  1 maand geleden
  Misschien een idee om met een gettoblaster naar het gemeentehuis te gaan en daar een dansje te doen?! Zouden ze dan gaan sluiten voor onbepaalde tijd?!🤣🤪
 • Harry Jacobse

  1 maand geleden
  Dit gebeurt er dus al je een te grote overheid krijgt. Dan gaan ze zoeken naar problemen die er niet zijn om op te lossen.
 • Willem Duyvis

  1 maand geleden
  Is een discotheek een (grote) kroeg, ze draaien muziek en verkopen ook drank, of een kroeg een (kleine) discotheek, ze verkopen drank en draaien muziek, mensen? Gewoon weer een paar bejaarde ambtenaren niet gehinderd door enig werk en inlevingsvermogen die dit verbieden. Laat de jeugd lekker daar hun gang gaan in plaats van dat ze andere dingen doen, waar niemand blij van wordt, zolang het geluid binnen de norm blijft. Wellicht 1x p/w een avond organiseren voor de oudjes met Andre Rieu hits!