In Gemertse huizen staat 20 cm water na zware regenval: ‘Het stroomt gewoon over de dorpels heen’

Zware stortbuien hebben gisteravond in onder meer Gemert voor veel overlast gezorgd. Zo spoot het water bij Sam's Grillroom uit de toiletten en wasbakken omhoog. Ook aan de Molenstraat was de overlast groot. Daar kwam in sommige huizen een laag water van 15 à 20 centimeter te staan.

Volledig scherm
Het water stond in de Gemertse Molenstraat tot boven de deurpost. © Bert Jansen

,,De convectorput en de meterkast staan blank en in de kelder staat een centimeter of veertig", laat bewoner Rick Willemsen zien. ,,De stroom is uitgevallen en ook de woonkamer en keuken zijn nat. We hebben overal dorpels tussen liggen, maar daar loopt het gewoon overheen.” 

Meubels niet op tijd omhoog

Volledig scherm
Gemert © Bert Jansen

Fons van Extel had even verderop in de straat een laag van bijna 20 centimeter diep in de serre staan. ,,We zitten hier net op het laagste punt, bij de watermolen.” Op die relatief watergevoelige plek was het al eerder raak. ,,We hadden oude vloerbedekking liggen, die hebben we toen vervangen door tegels, voor als het nog eens zou gebeuren.” Toch komt ook de woning van Van Extel niet ongeschonden het noodweer door. ,,De meubels konden we niet meer op tijd omhoog krijgen. Gelukkig zijn we thuis. Je zult maar net op vakantie zijn en dan terugkomen...”

Behalve uit Gemert kwamen er ook meldingen van overlast uit onder meer Beek en Donk en Volkel. Op andere plaatsen in de regio bleef de regen beperkt, al was er voor heel Brabant Code Geel uitgegeven. Ook boven Gelderland, Overijssel, Brabant en Limburg zorgden stevige onweersbuien voor behoorlijk wat overlast.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”