In binnensteden, zoals hier in Breda, zijn hordes mensen op de been.
Volledig scherm
In binnensteden, zoals hier in Breda, zijn hordes mensen op de been. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

In het weekend van de vrijheid laat Nederland de coronaregels verder los

In het weekend waarin bioscopen en musea de deuren weer openen, laten veel Nederlanders de teugels vieren. Binnensteden puilen uit en mondkapjes worden vaker vergeten. ,,Het is confronterend, zo gewoon als iedereen erbij loopt.”

17 reacties

 • San Mooiman

  11 maanden geleden
  Cecile van Vlijmen WAAR in Italië dan? Daar ben ik wel heel benieuwd naar!
 • Marijke van der Hoek

  11 maanden geleden
  Helaas het egoïsme blijft hoogtij vieren, waarom zou je rekening houden met anderen...... Wij zijn al ruim 15 maanden in huis en moeten nog een poosje door omdat een van ons nog niet gevaccineerd is. Daarna zullen we zeker weer naar buiten gaan maar mijden alle plekken waar veel mensen zijn. Een normale luchtweginfectie kan voor een longpatiënt al een ziekenhuisopname opleveren dus we gaan er van uit dat we "een beetje" Corona ook maar beter kunnen vermijden. Jammer!
 • Andre Dekker

  11 maanden geleden
  Was vandaag in roosendaal outlet, de 1'5 meter is allang weer vergeten, ook in de goede looprichting gaan was er ook al niet meer bij . Ze lopen gewoon bijna tegen je aan om er even tussen te glippen. Om je dood te ergeren. Mensen het is nog steeds niet voorbij !
 • Danny Verhoeven

  11 maanden geleden
  Wees eens blij dat alles weer een beetje wordt zoals vóór Corona! De cijfers zijn lager, de vaccinaties gaan nu in een sneltreinvaart, de meeste mensen met medische gronden zijn gevaccineerd en iedereen wil graag met het mooie weer naar buiten. Mondkapjes hebben nooit gedragen hoeven worden in de buitenlucht, dus als jij dat wel wilt, is dat jouw eigen keuze. Laat elkaar eens gewoon gaan en bemoei je met je eigen zaken. Let op jezelf! Het lontje van de meesten moet maar weer eens wat langer!
 • Jansen

  11 maanden geleden
  Hou toch eens op met het gezeik over die mondkapjes. Die hoef je in de buitenlucht niet dragen. Wat mij betreft opzouten met die muilkorven.